Înapoi
1 para 1772 - MON. MOLD: I VALAK.
Înainte
diametru ~28 mm, ~10 g, cupru?
două scuturi ovale înclinate unul spre celălalt, în cel din stînga capul de bour al Moldovei, în cel din dreapta acvila Munteniei cu cruce cu două brațe în cioc, alături lună, pe linia solului o coroană, deasupra scuturilor coroană domnească, în exergă linie orizontală și anul 1772, în partea de sus inscripția semicirculară în limba rusă MON. MOLD: I VALAK.; cerc zimțat exterior
inscripția cu litere chirilice PARA (subliniat cu una sau două linii apropiate) 3 DENGHI într-un pătrat cu laturile torsadate; cerc zimțat exterior; muchia ornamentată cu un motiv vegetal

Imaginile acestei monede apar pe site prin amabilitatea utilizatorului eBay flying_bostonian, proprietarul magazinului „RUSSIAN MINOR AND WORLD COIN”, http://stores.ebay.com/russianminorandworldcoinstore/.


Aproape toate piesele de 1 para / 3 denghi poartă pe ele anul 1772 și legenda MON. MOLD: I VALOSK. Există însă și un mic număr de monede din 1772 cu legenda MON. MOLD: I VALAK. - legenda folosită pe piesele de 1 para / 3 denghi din anul 1771.

Putem bănui că undeva pe la începutul anului 1772 s-a luat decizia de a se modifica legenda, și că piesele cu legenda anului 1771 ar fi primele piese de 1 para / 3 denghi bătute în 1772.


Înapoi la pagina de selecție!