Unsprezece ani de prezență pe web

În iulie 2013 site-ul Romanian coins / Monede românești a ajuns la 11 ani de prezență pe Internet. Mulțumim frumos tuturor celor care, în această lungă perioadă, ne-au ajutat cu imagini de monede și cu informații numismatice. Din cauza lipsei cronice de timp și a micilor sau mai marilor necazuri cotidiene, nu am reușit încă să folosim pe site tot materialul primit, și regretăm acest fapt.

Acum cițiva ani, în octombrie 2009, site-ul s-a mutat de pe defunctul Geocities, unde a fost găzduit gratuit vreme îndelungată, pe un domeniu propriu, romaniancoins.org. Mutarea ne-a cauzat ceva bătăi de cap, pierderea legăturilor către noi, adunate cu trudă în timp, și o perioadă scurtă de absență din rezultatele furnizate de Google.

Din anul 2010 imaginile nou afișate pe site sînt marcate distructiv cu adresa site-ului. Această modificare a politicii de afișare a pozelor a fost cauzată de apariția unor persoane care practic clonau părți din site-ul nostru. Un alt motiv a fost utilizarea unor imagini de pe site în diverse licitații pe Okazii.ro și pe E-bay. Vînzători fără scrupule prezentau fotografiile unor monede de calitate deosebită drept poze reale ale pieselor proprii mult mai slabe.

Informațiile despre traficul pe site furnizate de Yahoo arată că în ultima perioadă sînt afișate cam 2000 de pagini pe zi, 60-70000 pe lună. De la mutarea site-ului din octombrie 2009 și pînă în prezent au fost afișate un pic peste 2.900.000 de pagini.

Romanian coins / monede românești a avut numeroase ecouri pozitive în acești ultimi 11 ani. Iată de ce ne străduim să oferim, zi de zi, an de an, cititorilor din întreaga lume informații gratuite despre numismatica românească!


Bilanțul celui de-al cincilea an de prezență pe web

Pentru început trebuie să mulțumim din inimă tuturor domnilor care, în acești cinci ani, au sacrificat o parte din timpul lor liber pentru a ajuta site-ul cu imagini de monede rare și cu informații deosebite. Mulțumim călduros și celor care ne-au donat imagini, dar care au dorit, din deosebită modestie, să rămînă anonimi. Din cauza neputinței omenești nu am reușit să utilizăm - încă - toate imaginile primite. Îi rugăm pe cei care ne-au trimis astfel de imagini să ne ierte pentru întîrziere.

Pregătind acest mic text, am avut o mare surpriză: statistica a arătat că site-un a livrat în Anul V RC (adică, anul al cincilea de la fondarea site-ului Romanian coins / Monede românești) cam cît în ceilalți patru ani la un loc.

În cinci ani am depășit cu puțin un milion de pagini vizitate. Iată-ne și milionari! Deocamdată, doar în pagini afișate, în lei noi, încă nu, și nici speranțe nu prea sînt. Dar milionul de pagini pare un început bun!

Între 3 august 2006 și 2 august 2007 statistica Geocities arată că serverul a livrat doritorilor 472.475 pagini cu antetul Romanian coins (1.000.768 pagini în cinci ani)! Pagina principală a site-ului a fost afișată de 10.285 de ori (30.879 în cinci ani). Principalele pagini afișate (extras din statistica Geocities - toate scurtăturile se deschid în ferestre noi):

- pagina de selecție în română: 22.451 afișări (58.351 în cinci ani);

- pagina de selecție în engleză: 5875 afișări (20.320 în cinci ani);

- harta site-ului: 2830 afișări (7946 în cinci ani);

- lista monedelor românești: 3403 afișări (9913 în cinci ani);

- pagina de istorie în engleză: 687 afișări (3580 în cinci ani);

- pagina de heraldică în engleză: 1455 afișări (6488 în cinci ani).


Bilanțul celui de-al patrulea an de prezență pe web

Mai întîi și mai întîi trebuie să mulțumim din inimă tuturor colaboratorilor noștri. Fără domniile lor, site-ul ar fi fost mult mai sărac în imagini deosebite și în informații de calitate. În al patrulea an de viață, site-ul Monede românești/Romanian coins a fost completat cu imagini și cu informații cu ajutorul următorilor domni (în ordinea în care aceștia ne-au contactat sau au fost contactați de noi):

Radu Lissner

Lucian Solcan

Áron Kovács

Cătălin Gavrilă

Lazăr Florin

Adrian Popovici

Bogdan Costin.

Alți cîțiva domni ne-au donat imagini, dar au dorit să rămînă anonimi. Și lor le mulțumim de asemenea călduros.

Între 3 august 2005 și 2 august 2006 statistica Geocities arată că serverul a livrat doritorilor 210.457 pagini cu antetul Romanian coins (528292 pagini în patru ani)! Pagina principală a site-ului a fost afișată de 7506 de ori (20594 în patru ani). Principalele pagini afișate (extras din statistica Geocities):

- pagina de selecție în română: 13780 afișări (33900 în patru ani);

- pagina de selecție în engleză: 3947 afișări (14445 în patru ani);

- harta site-ului: 1575 afișări (5116 în patru ani);

- lista monedelor românești: 2084 afișări (6510 în patru ani);

- pagina de istorie în engleză: 497 afișări (2907 în patru ani);

- pagina de heraldică în engleză: 1413 afișări (5033 în patru ani).


Bilanțul celui de-al treilea an de prezență pe web

Mulțumim din suflet tuturor colaboratorilor noștri. Ajutorul lor a fost decisiv pentru menținerea site-ului în vîrful rezultatelor motoarelor de căutare, pentru cea mai mare parte a cuvintelor-cheie legate de numismatica românească. În cel de-al treilea an al existenței sale, site-ul Romanian coins a fost completat cu imagini și cu informații cu sprijinul următorilor domni (în ordinea în care aceștia ne-au contactat sau au fost contactați de noi):

Alex Lazarovici

Bogdan Costin

Csorik Janos

Cătălin Gavrilă

Radu Lissner

Mata Baciu Cezar

Lazăr Florin

Áron Kovács

J. M.

Adrian Popovici.

În acest al treilea an spațiul oferit gratuit de Geocities - care părea imens în urmă cu 36 de luni - a început să devină cam prea strîmt pentru dezvoltarea luată de Romanian coins. Am tras cu dinții pentru fiecare kilo, dar nu am făcut compromisuri în ceea ce privește calitatea imaginilor. În plus, și limita de trafic a fost atinsă de un număr uriaș de ori.

Jetoanele, bietele de ele, au fost alungate pe un spațiu separat, pe noul site Romanian tokens. Se simt ele cam singurele, dar le asigurăm că nu au fost jertfite degeaba. Sacrificiul lor a permis introducerea imaginilor canturilor monedelor.

Monedele antice au luat exemplul bun al jetoanelor, croindu-și drum spre o altă adresă, Romanian ancient coins, unde să poată crește în voie fără a înghesui monedele românești, care rămîn domeniul nostru favorit. Introduse pe site în septembrie 2003, monedele antice bătute pe teritoriul României au adunat în total 13699 de vizitări.

Al treilea an de existență a site-ului a însemnat - credem noi - o rafinare a informației oferite. Am corectat mai multe greșeli și numeroase lipsuri (dar mai sînt încă dintr-astea). În acest ultim an am trăit și marele eveniment al introducerii noilor monede românești denominalizate (introducere complet inutilă!).

Între 3 august 2004 și 2 august 2005 statistica Geocities arată că serverul a livrat doritorilor 149.463 de pagini cu antetul Romanian coins! Pagina principală a site-ului a fost afișată de 6147 ori pentru utilizatori noi. Principalele pagini afișate (extras din statistica Geocities - toate scurtăturile se deschid în ferestre noi):

- pagina de selecție în română: 10411 afișări;

- pagina de selecție în engleză: 4615 afișări;

- harta site-ului: 1503 afișări;

- lista monedelor românești: 2119 afișări;

- pagina de istorie în engleză: 924 afișări;

- pagina de heraldică în engleză: 1246 afișări.


Bilanțul celui de-al doilea an de prezență pe web

Ne-am nevoit noi, cu capul nostru, cu mult chin și ponos de am prins a scrie într-o carte de obște (site internet) viiața banilor ce au fost bătuți în hereghiile românești, cum au fost ele dintru început pînă la dzilele din urmă, încă și chipul la fiecare a le pune lor la privit ne-am nevoit, măcar că acmu nu vreme de scrisori iaste, ci de griji și de suspinuri.

Îmbrăcînd căftan de web, site-ul Romanian coins era site tînăr, ca de 2 ani, cîndu s-au făcutu văleat 7712 de la Adam, luna lui avgust în 3 dzile. Deci vădzînd noi c-au îmbrăcat căftan, ne-am dus de ne-am închinat cetitorilor (adecă la făcătorii de primblare prin cărțile de obște, browsing cum se dzice mai nouă) și colaboratorilor, dup-obiceiu, ieșindu-le cu toți dinainte și frumos tîmpinîndu-i, priimidu-i din toată inima. Așișdere, vădzînd anul al doilea, mulți au alergat cu bucurie noo la site, și nimeni nu-l ocărîie și nici pîrîie la Poartă.

Ce-n anul acesta mălaiu nu s-au facut bine, stupii incă nu s-au făcut, pîine și vin mare roadă nu s-au făcut, dară măcar bine că s-au făcut paginile cu bani, bivșug mare, ceva de speriat, aproape că nu să vide calul cu călărețul dintre ele. Și încă se putea mai bine, că ce dvori era tot încolo, cît cuprinde! Poți dzice că nascu și în Moldova oameni!

Den cît putem a înțelege din mulți și den multe lucruri pre urmă, anul acesta 100 pagini nouă s-au făcut, 115.645 pagini au fost afișate, iară cu totul 168.372 s-au agiuns, iară statistica iaste următoarea:

- pagina de selecție în română: 7391 afișări;

- pagina de selecție în engleză: 3304 afișări;

- harta site-ului: 1172 afișări;

- lista monedelor românești: 1521 afișări;

- pagina de istorie în engleză: 814 afișări;

- pagina de heraldică în engleză: 1620 afișări;

- 1 ban 1867 în română: 1618 afișări;

- 1 ban 1867 în engleză: 662 afișări.

Ce-o mai fi, mai încolo s-o vedea. Scris în tîrgul Ieșilor, lîngă fîntîna cu șadîrvan a lui Grigore Ghica Vv.

Da, tot Romanian coins este întîiul site de pe web dedicat monedelor din România!

Mulțumim mult tuturor colaboratorilor noștri. În cel de-al doilea an al existenței sale, site-ul Romanian coins a fost completat cu imagini și cu informații cu sprijinul următorilor domni (în ordinea în care aceștia ne-au contactat sau au fost contactați de noi):

Clark Smith

Moise Alexandru-Răzvan

Alex Lazarovici

Balazs Aldor

Bogdan Costin

Csorik Janos

Brad Nelson

Dan Lange

Ion Șerban

Lazăr Florin

Cătălin Gavrilă

Mircea Jar

Radu Lissner

Mata Baciu Cezar

Neacșu Michail

Adrian Popovici.Bilanțul primului an de prezență pe web

Pe 3 august 2003 site-ul Romanian coins a împlinit un an de cînd este accesibil iubitorilor de monede românești. La acest ceas aniversar trebuie să observăm că și natura se bucură alături de noi și de toți prietenii site-ului. Azi izvoarele curg mai zglobii parcă, florile, care s-au abținut să se deschidă în ultima săptămînă, păstrîndu-se pentru azi, sînt mai proaspete, mai colorate și mai frumoase ca oricînd iar fluturii sînt mai veseli ca niciodată, dînd ocol în formă de monedă florilor menționate mai înainte. Mai mult ca niciodată foșnetul frunzelor seamănă cu zgomotul unui buzunar plin cu monede iar vocile copiilor care se joacă în fața blocului cu clinchetul unor monede de argint. Soarele, ca o monedă de aur proaspăt ieșită din bănărie, luminează entuziast lumea de colecționari în care trăim cu toții.

Mai întîi și mai întîi trebuie să mulțumim din suflet colaboratorilor noștri. Am fost ajutați la completarea site-ului, cu imagini și cu informații, de următorii domni (în ordinea în care aceștia ne-au contactat sau au fost contactați de noi):

Clark Smith

Moise Alexandru-Răzvan

Mark Lyons

Bogdan Cacuci

Laurențiu Grigorescu

Alex Lazarovici

Balazs Aldor

Bogdan Costin.

Numărul de pagini ale site-ului Romanian coins a depășit 400.

Între 3 august 2002 și 2 august 2003 statistica Geocities arată că serverul a livrat doritorilor 52.727 de pagini cu antetul Romanian coins! Pagina principală a site-ului a fost afișată de 2817 ori pentru utilizatori noi. Principalele pagini vizitate (extras din statistica Geocities - toate scurtăturile se deschid în ferestre noi):

- pagina de selecție în română: 2318 afișări;

- pagina de selecție în engleză: 2579 afișări;

- harta site-ului: 866 afișări;

- lista monedelor românești: 786 afișări;

- pagina de istorie în engleză: 672 afișări;

- pagina de heraldică în engleză: 754 afișări;

- 1 ban 1867 în română: 726 afișări;

- 1 ban 1867 în engleză: 614 afișări.

În tot acest an site-ul s-a dezvoltat continuu. Destinat inițial numai vorbitorilor (sau măcar cititorilor) de limbă engleză, Romanian coins a căpătat foarte repede și varianta în limba română. Noi monede au fost adăugate, site-ul mărindu-se cu imagini de la peste 50 de piese numismatice românești. O mulțime de piese rare de aur și argint, medievale, moderne sau actuale, pot fi admirate pe web numai pe Romanian coins.

Ca urmare a eforturilor continue de promovare, Romanian coins este prezent în fruntea rezultatelor furnizate de principalele motoare de căutare precum și în listele principalelor directoare românești și străine. Aici este cazul să mulțumim și tuturor celor (mulți!) care au pus pe site-urile proprii legături către noi.

Pentru viitorul previzibil ne angajăm, cu elan muncitoresc, să continuăm lucrul la site, astfel ca în cel mai scurt timp catalogul să se completeze cu cele cîteva monede românești care lipsesc și să își continue dezvoltarea multilaterală. Vom continua să oferim informații corecte și amănunțite. Dacă timpul ne va permite, probabil că Romanian coins se va pricopsi cît de curînd cu un frate mai mic, Romanian banknotes.Momente importante din istoria Site-ului Romanian coins

primăvara 2002 A aparut Ideea : un site numismatic dedicat monedelor românești, cu imagini de dimensiuni mari, nu poate fi găsit pe Internet - ar fi bine ca cineva să se sacrifice și să-l construiască.

primăvara 2002, cîteva zile mai tîrziu Am întocmit lista cu monedele scanabile. Începe căutarea unui scanner.

21.07.2002 Este încărcată pe web prima versiune a site-ului, în limba engleză.

21-23.07.2002 Înscrierea site-ului la diverse motoare de căutare.

26.07.2002 Am hotărît că site-ul are nevoie și de o variantă în limba română; începem lucrul la aceasta.

03.08.2002 Startul adevărat al site-ului: acesta este acceptat în directorul Yahoo.

06.08.2002 Domnul Clark Smith devine primul nostru colaborator, permițîndu-ne să afișam mai multe imagini ale unor monede de aur de pe site-ul său.

13.08.2002 Statistica Geocities indică 1000 de pagini afișate.

23.08.2002 Romanian coins intră în rezultatele căutarii la Google.

septembrie 2002 Este terminată versiunea în limba română.

15.11.2002 Statistica Geocities indică 10.000 de pagini afișate.

30.01.2003 Statistica Geocities indică 20.000 de pagini afișate.

01.04.2003 Statistica Geocities indică 30.000 de pagini afișate.

03.05.2003 Statistica Geocities indică 40.000 de pagini afișate.

21.07.2003 Statistica Geocities indică 50.000 de pagini afișate.


Înapoi la pagina de selecție!