Este prezentă în imagini de calitate practic întreaga
                   numismatică românească.
Înapoi
10 lei 2009 - 140 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată București-Giurgiu
Înainte
140 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată București-Giurgiu, prima din țară - 10 lei 2009 140 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată București-Giurgiu, prima din țară - 10 lei 2009
37 mm diametru, 31.103 g, argint 99.9%, margine cu zimți
Avers: stema României, anul 2009, valoarea nominală 10 LEI, ROMANIA, locomotiva „Călugăreni” ieșind din Gara Filaret din București (imagine de epocă)
Revers: orașul București la mijlocul secolului al XIX-lea, turnul din Giurgiu, primul tren care a circulat între București și Giurgiu, și inscripția „140 DE ANI DE LA INAUGURAREA LINIEI DE CALE FERATA” „BUCURESTI” „GIURGIU”.

Data emisiunii: 5 august 2009

Tiraj: 500 de piese


Despre primele linii de cale ferată din România

Compania englezească "John Trevor Barclay și John Staniforth" a căpătat în septembrie 1865 o concesiune pentru construirea căii ferate dintre București și Giurgiu. Concesiunea, reînnoită de guvernul Ion Ghica în august 1866, a fost încheiată în formă definitivă în aprilie 1867. Mai multe trasee pe care urmau să se construiască linii ferate au fost concesionate unor consorții de firme străine în 1868.

Pe 19 octombrie 1869 (31 octombrie pe stil nou) a fost inaugurată oficial linia ferată București-Giurgiu, prin plecarea primului tren din gara bucureșteană Filaret.

În decembrie 1869 a fost terminată și linia Ițcani (azi Suceava) - Roman, iar în iunie 1870 linia Pașcani-Iași. (informații extrase din Istoria României în date, Editura Enciclopedică Română, București, 1971, carte apărută sub conducerea istoricului Constantin C. Giurescu)

Trebuie menționat că linia de cale ferată București-Giurgiu a fost prima linie din România anilor 1870 (după unirea principatelor și până la Războiul de independență România era compusă din Țara Românească și din Moldova dintre munți și Prut - aceasta din urmă fără Bucovina - răpită de austrieci - și din județele Cahul, Bolgrad și Izmail din sudul Basarabiei, retrocedate după Războiul Crimeii). Nu este însă prima linie ferată de pe teritoriul actual al României: linia Oravița - Baziaș funcționa în Banat în 1854, iar linia Constanța - Cernavodă fusese construită în 1860.

Pe monedă este reprezentată imaginea locomotivei Călugăreni, una din primele locomotive utilizate pe linia București-Giurgiu. Pe acele vremuri era obiceiul ca fiecare locomotivă să capete nume propriu.


Aceste imagini, asemeni tuturor celorlalte poze de pe site-ul Romanian coins / Monede românești, nu pot fi folosite sub nici un motiv pentru a ilustra licitații sau vînzări și nici nu pot fi afișate pe altă pagină de internet fără acordul proprietarului.


Înapoi la pagina de selecție!