Înapoi
100 lei 2006 - 15 ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova
Înainte
37 mm diametru, 31.1 g, 92.5% argint, margine netedă
valoarea nominală 100 LEI, anul 2006 între două mici semne rombice, REPUBLICA MOLDOVA și stema Republicii Moldova
harta Republicii Moldova din care pornesc două spirale din 12 stele (sus) și 13 stele (jos), cu dimensiuni tot mai mari pe măsură de îndepărtarea de centru, sus inscripția DIN EUROPA - SPRE EUROPA, pe hartă fiind plasate monumente din Moldova sau simboluri ale industriei și agriculturii și fiind scris numele capitalei, CHIȘINĂU, cerc liniar interior, inscripția circulară PROCLAMAREA INDEPENDENȚEI și, între două ramuri de stejar, anii 1991 - 2006

Moneda este dedicată împlinirii a 15 ani de la proclamarea independenței. Republica Moldova a mai bătut monede și pentru a 5-a aniversare, pentru a 10-a aniversare și pentru 20-a aniversare a proclamării independenței.

Pe harta Moldovei de pe revers sînt reprezentate livezi (în nord), cetatea Soroca, o clădire (poate sediul serviciului de evidență a populației din Bălți?), un baraj pe Nistru (probabil cel de la Dubăsari), biserica nouă (din anul 1903) cu hramul Sfîntului Gheorghe de la Mănăstirea Căpriana, Porțile Sfinte din Chișinău, cu tricolorul fluturînd deasupra, o clădire industrială (posibil centrala termică de cartier nr. 4 din Tiraspol?) și, în sud, vii.


Înapoi la pagina de selecție!