Înapoi
1 rublă 2014 - orașul Rîbnița
Înainte
22 mm diametru, 4.65 g, oțel placat cu nichel,
margine netedă
Avers: valoarea nominală 1 RUBLI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția · PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK · (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2014
Revers: în stînga monumentul soldatului sovietic, cu steaua roșie în vîrf, în dreapta o carte deschisă (cronica localității) pe care scrie 1626 OSNOVANIA RÎBNIȚÎ însemnînd 1626 ÎNTEMEIEREA RÎBNIȚEI - călimară și pană de scris, în plan secund o imagine cu uzina metalurgică din oraș, sus inscripția 1628 G. însemnînd (anul) 1628, în exergă inscripția RÎBNIȚA (cu litere chirilice)

Tiraj: 50.000 de exemplare

Monedele din seria Orașele Transnistriei au fost puse în circulație pe 12 decembrie 2014.


Aceastea sînt monede emise de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!