Colecționari din toate țările, uniți-vă!
Înapoi
5 copeici 2000
Înainte
5 copeici 2000 Transnistria 5 copeici 2000 - Transnistria
18 mm diametru, 0.75 g, aliaj de aluminiu,
margine netedă
valoarea nominală 5 KOPEEK, spice de grîu
stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera ciocanul), inscripția PRIDNESTROVSKAIA MOLDAVSKAIA RESPUBLIKA (cu litere chirilice) însemnînd REPUBLICA MOLDOVENEASCĂ [TRANS] NISTREANĂ și anul 2000

Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.

Moneda face parte dintr-o serie cuprinzînd monede de 1 copeică, 5, 10, 25 și 50 de copeici. Moneda prezentată mai sus ne-a fost dată de un bun prieten al monedelor românești și de asemenea al nostru, domnul Mark Lyons.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României.


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!