Înapoi
100 ruble 2005
Universitatea din Tiraspol - 75 de ani
Înainte
32 mm diametru, 14.14 g, argint 92.5%,
margine netedă
valoarea nominală 100 RUBLEI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2005, la stînga semne de monetărie, la dreapta Ag 925 reprezentînd titlul argintului
statuia poetului și artistului ucrainean Taras Șevcenko, anii 1930 și 2005, pe fundal clădirea principală a Universității din Tiraspol, inscripția 75 LET însemnînd 75 ANI, o ramură de laur, inscripția circulară PRIDNESTROVSKII GOSUDARSTVENNÎI UNIVERSITET IM. T.G. ȘEVCENKO (în limba rusă, cu litere chirilice) însemnînd UNIVERSITATEA DE STAT [Trans]NISTREANĂ (CU NUMELE) T.G. ȘEVCENKO

Tiraj: 500 de piese

Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!