Cea mai bună sursă de informare, atît pentru numismați
          cît și pentru amatorii de monede românești!
Înapoi
100 ruble 2005
constituția RMN
Înainte
constituția RMN - 10 ani - 100 ruble 2005 - Transnistria constituția RMN - 10 ani - 100 ruble 2005 - Transnistria
32 mm diametru, 14.14 g, argint 92.5%,
margine netedă
valoarea nominală 100 RUBLEI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2005, la stînga semne de monetărie, la dreapta Ag 925 reprezentînd titlul argintului
o carte deschisă, pe pagina din stînga steagul autoproclamatei republici Transnistrene, în email, cu culorile roșu și verde, pe pagina din dreapta inscripția CONSTITUȚIA, sub carte anii 1995-2005 și o cunună de laur, inscripția · 10 LET CONSTITUȚII · PRIDNESTROVSKOI MOLDAVSKOI RESPUBLIKI (toate inscripțiile sînt în limba rusă, cu litere chirilice) însemnînd 10 ANI AI CONSTITUȚIEI REPUBLICII MOLDOVENEȘTI [TRANS]NISTRENE

Tiraj: 500 de piese
detaliu cu porțiunea emailată a monedei  

În stînga anului sînt plasate două semne de mici dimensiuni, prezentate detaliat în imaginea alăturată. Unul din ele este monograma MMD, care arată că moneda a fost bătută la Moscova. MMD înseamnă Moskovskii Monetnîi Dvor, adică Monetăria din Moscova.

Al doilea semn este un medalion cu un chip de femeie, semn a cărui semnificație ne este necunoscută.


Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!