Înapoi
100 ruble 2006 - Horoscopul chinezesc - Anul cîinelui de foc
Înainte
Avers: 32 mm diametru, 14.14 g, argint 92.5%,
margine netedă
valoarea nominală 100 RUBLEI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția · PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK · (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2006, dedesubt 925 reprezentînd titlul argintului
Revers: un cîine desenat în stil chinezesc, inscripția GOD OGNENNOI SOBAKI (în rusă, cu litere chirilice) însemnînd ANUL CÎINELUI DE FOC, anul 2006 și o hieroglifă chinezească reprezentînd anul cîinelui

Tiraj: 1000 exemplare

Imaginile monedei de argint de deasupra sînt prezente pe site prin amabilitatea domnului Aureliu Ciobanu, colecționar și comerciant de monede și timbre.

Anul 2006 corespunde aproximativ cu anul chinezesc al cîinelui de foc (fiindcă anul chinezesc nu începe pe 1 ianuarie!). Zodiacul chinezesc utilizează un ciclu de 60 de ani. Fiecare an este guvernat de un animal și de un element. Cele 12 animale sînt, în ordine: șobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, oaia, maimuța, cocoșul, cîinele și porcul. Cele cinci elemente sînt metalul, lemnul, apa, focul și pămîntul.


Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!