Înapoi
100 ruble 2009
anul boului (bivolului) - horoscopul chinezesc
Înainte
Avers: 32 mm diametru, 14.14 g, argint 92.5%, margine netedă
valoarea nominală 100 RUBLEI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția · PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK · (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2009, sub an Ag 925 reprezentînd titlul argintului
Revers: un bou desenat în stil chinezesc, inscripția GOD ZEMLEANOVO BÎKA (în rusă, cu litere chirilice) însemnînd ANUL BOULUI DE PĂMÎNT, anul 2009 și o hieroglifă chinezească reprezentînd anul boului

Tiraj: 500 exemplare

Anul 2009 corespunde aproximativ cu anul chinezesc al boului de pămînt (fiindcă anul chinezesc nu începe pe 1 ianuarie!). Zodiacul chinezesc utilizează un ciclu de 60 de ani. Fiecare an este guvernat de un animal și de un element. Cele 12 animale sînt, în ordine: șobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, oaia, maimuța, cocoșul, cîinele și porcul. Cele cinci elemente sînt metalul, lemnul, apa, focul și pămîntul.

Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!