Înapoi
5 ruble 2008
anul familiei
Înainte
Avers: 39 mm diametru, 33.85 g, argint 92.5%, margine cu zimți
valoarea nominală 5 RUBLEI, stema aurită a autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția · PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK · (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2008, la stînga semne de monetărie, la dreapta Ag 925 reprezentînd titlul argintului
Revers: imaginea aurită a familiei imperiale Romanov (după o fotografie din 1913), inscripția GOD SEMII 2008 (cu litere chirilice, în limba rusă) însemnînd ANUL FAMILIEI, în dreapta stema Imperiului Țarist

Tiraj: 1000 exemplare

Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!