Colecționari din toate țările, uniți-vă!
Înapoi
25 copeici 2002
Înainte
25 copeici 2002 Transnistria 25 copeici 2002 - Transnistria
17 mm diametru, 2.15 g, aliaj cupru-zinc,
margine netedă
valoarea nominală 25 KOPEEK, cunună din frunze de laur
stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera ciocanul), inscripția PRIDNESTROVSKAIA MOLDAVSKAIA RESPUBLIKA (cu litere chirilice) însemnînd REPUBLICA MOLDOVENEASCĂ [TRANS] NISTREANĂ și anul 2002

Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.

Moneda face parte dintr-o serie cuprinzînd monede de 1 copeică, 5, 10, 25 și 50 de copeici. Moneda de 25 de copeici a fost scoasă de Transnistria în 2002, celelalte piese au apărut în 2000.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!