Colecționari din toate țările, uniți-vă!
Înapoi
50 copeici 2000
Înainte
50 copeici 2000 Transnistria 50 copeici 2000 - Transnistria
19 mm diametru, 2.75 g, aliaj cupru-zinc,
margine netedă
valoarea nominală 50 KOPEEK, cunună din frunze de laur
stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera ciocanul), inscripția PRIDNESTROVSKAIA MOLDAVSKAIA RESPUBLIKA (cu litere chirilice) însemnînd REPUBLICA MOLDOVENEASCĂ [TRANS] NISTREANĂ și anul 2000

Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.

Moneda face parte dintr-o serie cuprinzînd monede de 1 copeică, 5, 10, 25 și 50 de copeici. Monedele transnistrene au fost bătute în Polonia. Moneda prezentată mai sus ne-a fost dată de un bun prieten al monedelor românești și de asemenea al nostru, domnul Mark Lyons.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!