Cea mai bună sursă de informare, atît pentru numismați
          cît și pentru amatorii de monede românești!
Înapoi
25 ruble 2000
10 ani de la formarea RMN
Înainte
25 ruble 2000 - 10 ani de la formarea RMN - Transnistria 25 ruble 2000 - 10 ani de la formarea RMN - Transnistria
31 mm diametru, 12.8 g, aliaj cupru-nichel,
margine netedă
valoarea nominală 25 RUBLEI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ
clădirea guvernului transnistrean (și a parlamentului), deasupra nori de vreme bună, dedesubt G. TIRASPOLI însemnînd O[rașul] Tiraspol, inscripția DESEATI LET OBRAZOVANIIA PMR 1990 - 2000 (totul în limba rusă, cu litere chirilice) însemnînd ZECE ANI DE LA FORMAREA RMN (RMN - Republica Moldovenească [Trans] Nistreană)

Tiraj: 5.000 de piese

25 ruble 2000 - 10 ani de la formarea RMN - Transnistria 25 ruble 2000 - 10 ani de la formarea RMN - Transnistria

A doua monedă de pe pagină are o calitate a suprafeței clar diferită de aceea a pieselor normale. Este o piesă un pic uzată, la care suprafețele cu aspect alb mat nu sînt vizibile nici chiar în locurile protejate ale reliefului monedei. Probabil există și un număr de piese fără finisare superioară mată.


Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!