Catalog al tuturor monedelor românești,
cu imagini de calitate și cu informații corecte.
Înapoi
50 lei 2001 - Pionieri ai aviației române
Înainte
50 lei 2001 - Pionieri ai aviației române
octogon cu latura 11.1 mm, raza cercului circumscris 14.5 mm, grosime 2.49 mm, 15.551 g, argint 99,9%, margine netedă
Avers: ROMANIA, imaginea și numele avionului, anul 2001, stema României și valoarea nominală 50 LEI
Revers: inscripția PIONIERI AI AVIATIEI ROMANE, efigia și anii între care a trăit, numele și semnatura respectivului pionier

Data emisiunii: 31 august 2001

Tiraj maxim: 500 de seturi


Despre Traian Vuia și avionul său

Traian Vuia și-a brevetat aeroplanul-automobil în Franța, în 1903, iar în 1904 și în Marea Britanie. A construit singur motorul cu patru cilindri al avionului său, inspirîndu-se din construcția motorului de automobil cu abur Serpollet. Ca agent de lucru a folosit dioxid de carbon, stocat sub formă lichidă într-un rezervor ce avea numai 13 litri, permițînd o funcționare de aproape cinci minute.

Pe 18 martie 1906, lîngă Montesson, Traian Vuia a zburat, la înălțimea de 1 metru, pe o distanță de 12 metri, fiind primul om care s-a desprins de sol cu avionul numai pe baza puterii motorului (aparatul fraților Wright utiliza pentru lansare un sistem de catapultare). Acest zbor - deși foarte scurt - a dovedit că un aeroplan poate zbura propulsat numai de o singură elice și utilizînd o singură aripă. Noi românii considerăm că acest eveniment reprezintă adevăratul început al aviației.

Traian Vuia a fost doctor în drept, mecanica fiind însă pasiunea care i-a marcat întreaga viață.

Despre Henri Coandă și avionul său

Avionul lui Henri Coandă a fost prezentat în 1910 la al doilea Salon Internațional de Aeronautică de la Paris. Era echipat cu motoreactorul inventat de Coandă, care l-a numit „turbopropulsor”.

Pe 16 decembrie 1910, la Issy-les-Moulineaux, Coandă și-a încercat avionul. Speriat de flăcările care ieșeau din ajutajele reactive și de faptul că se ridicase în aer, Henri Coandă scapă avionul de sub control. Acesta se prăbuși, luînd foc. Dar primul zbor cu un avion cu reacție avusese loc!

Inginer și inventator, Henri Coandă este foarte cunoscut și datorită efectului care astăzi îi poartă numele. A fost și membru al Academiei Române.

Avionul Coandă 1910 și inventatorul său apar și pe moneda de 10 lei de argint din 2010 dedicată împlinirii a 100 de ani de la construirea primului avion cu reacție.

Despre Elie Carafoli și avionul I.A.R. - 11 CV

I.A.R. - 11 CV era un avion de vînătoare cu aripa joasă. A fost proiectat la Societatea Anonimă Industria Aeronautică Română din Brașov, sub conducerea lui Elie Carafoli, fiind terminat în 1930. Pe prototipul acestui avion căpitanul Romeo Popescu a încercat, în 1931, doborîrea recordului mondial de viteză. Încercarea s-a soldat cu o aterizare forțată, pilotul pierzîndu-și viața iar avionul fiind distrus.

Elie Carafoli a aparținut nobilei ramuri de miazăzi a poporului nostru, fiind aromân. S-a născut la Veria, lîngă Săruna (adică Salonic, azi în Grecia, pe atunci în Imperiul Otoman). A studiat la liceul românesc din Bitolia precum și la Liceul Gheorghe Lazăr din București. A absolvit Școala Politehnică din București (al cărei profesor a ajuns mai tîrziu) și Universitatea Sorbona. Cercetările sale în aerodinamică i-au adus deplina recunoaștere, fiind primit în Academia Română.


Este interesant de observat că nu a fost bătută și o monedă pentru Aurel Vlaicu, cel de al patrulea pionier al aviației românești. O posibilă explicație poate fi bancnota de 500.000 lei din 2000, care îi poartă chipul (și cea de 50 lei noi din 2005).

La Iași prima demonstrație aviatică a avut loc în octombrie 1911, cu ocazia sărbătorilor prilejuite de refacerea vechilor clădiri ale mănăstirii Cetățuia (ctitorită de Duca Vodă). Atunci deasupra mănăstirii a zburat Aurel Vlaicu și avionul său. La acele sărbători a participat regele Carol și familia regală.


Imaginile monedelor omagiale de argint de mai sus sînt prezente pe site prin amabilitatea domnului Adrian Popovici.


Înapoi la pagina de selecție!