Înapoi
5 ruble 2014 - 70 de ani de la operațiunea Iași-Chișinău
Înainte
32 mm diametru, 14.14 g, argint 92.5%,
margine netedă
Avers: valoarea nominală 5 RUBLEI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția · PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK · (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2014, la stînga semne de monetărie (MMD și cap de rusoaică - posibil marcajul rusesc pentru bijuterii de argint), la dreapta Ag925 reprezentînd titlul argintului
Revers: monumentul memorial al operațiunii Iași-Chișinău de la Chițcani, plasat între două ramuri de laur, inscripția 70 LET IASSKO-KIȘINEVSKOI OPERAȚII însemnînd 70 DE ANI DE LA OPERAȚIUNEA IAȘI-CHIȘINĂU, în exergă o dublă stea cu cinci raze

Tiraj: 250 exemplare

Despre operațiunea Iași-Chișinău


Aceastea sînt monede emise de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!