Înapoi
5 ruble 2014
generalul Lebed
Înainte
32 mm diametru, 13.87 g, argint 92.5%,
margine netedă
Avers: valoarea nominală 5 RUBLEI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția · PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK · (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2014, sub an un pătrat cu semne de monetărie (MMD și cap de rusoaică), Ag-925 reprezentînd titlul argintului și 13.87 g, masa monedei (Ag cu litere latine)
Revers: Lebed în uniformă, în dreapta o imagine cu memorialul de la Tighina, inscripțiile GHENERAL-LEITENANT LEBED A.I. și 1950-2002 G.G. însemnînd GENERAL-LOCOTENENT LEBED A.I. respectiv (anii) 1950-2002

Tiraj: 1000 exemplare

Memorialul de la Tighina este închinat celor care au "apărat" orașul de "naționaliștii Moldovei".


Aceastea sînt monede emise de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!