Cea mai bună sursă de informare, atît pentru numismați
          cît și pentru amatorii de monede românești!
Înapoi
100 ruble 2004
Anton G. Rubinstein
Înainte
100 ruble 2004 - personalități din Transnistria 100 ruble 2004 - personalități din Transnistria - Anton G. Rubinstein
32 mm diametru, 14.14 g, argint 92.5%, margine netedă
valoarea nominală 100 RUBLEI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția · PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK · (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2004
bustul lui Anton Grigorevici Rubinstein lîngă o ramură de lauri și un portativ cu note muzicale (primele măsuri dintr-o compoziție numită Barcarola), inscripția A.G. RUBINȘTEIN (cu litere chirilice) și anii 1829 - 1894

Marele compozitor, pianist și dirijor rus Anton Rubinstein s-a născut în satul Ofatinți de pe malul Nistrului - sat aflat între Rîbnița și Zăzuleni.


Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!