Colecționari din toate țările, uniți-vă!
Înapoi
100 ruble 2004 - căprioară
Fauna Transnistriei
Înainte
100 ruble 2004 - Fauna Transnistriei - căprioară (Transnistria - Republica Moldova) 100 ruble 2004 - Fauna Transnistriei - căprioară (Transnistria - Republica Moldova)
32 mm diametru, 14.14 g, argint 92.5%,
margine netedă
valoarea nominală 100 RUBLEI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția · PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK · (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2004
o căprioară cu puiul ei între doi arbuști, inscripțiile COSULIA (cu litere chirilice, însemnînd CĂPRIOARĂ în rusă) și CAPREOLUS CAPREOLUS (numele științific, în latină și cu litere latine)

Tiraj: 1000 de monede

Moneda face parte din seria Fauna Transnistriei, care cuprinde următoarele monede de 100 de ruble: pupăza (2003), căprioara (2004), vulturul pleșuv sur (Gyps fulvus, 2005), fluturele coadă de rîndunică (Papilio machaon, 2006) și rădașca (Lucanus cervus, 2006).


Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!