Înapoi
100 ruble 2012
cetatea Hotin
Înainte
32 mm diametru, 14.14 g, argint 92.5%,
margine netedă
Avers: valoarea nominală 100 RUBLEI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția • PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK • (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2012, la stînga semne de monetărie (MMD și cap de rusoaică), la dreapta Ag 925 reprezentînd titlul argintului
Revers: o imagine a cetății Hotinului, cu apa Nistrului în stînga, un soclu cu o piatră prețioasă pe care scrie X-XVIII VEK - între secolele al X-lea și al XVIII-lea, o bandă cu inscripția HOTINSKAIA KREPOSTI (cu litere chirilice, în limba rusă) însemnînd CETATEA HOTINULUI, jos inscripția DREVNIE KREPOSTI NA DNESTRE (cu litere chirilice) însemnînd VECHI CETĂȚI DE LA NISTRU

Tiraj: 250 exemplare

Cetatea Hotinului apare și pe o monedă de 5 grivne bătută în anul 2002 de Ucraina.


Aceastea sînt monede emise de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!