stema rusească a orașului Tighina - 3 ruble aur 2008
Înapoi
3 ruble aur 2008
stema rusească a orașului Tighina
Înainte
stema rusească a orașului Tighina - 3 ruble aur 2008 - Transnistria stema rusească a orașului Tighina - 3 ruble aur 2008 - Transnistria
21 mm diametru, 8 g, aur 90%,
margine netedă
valoarea nominală 3 RUBLEI, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția · PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK · (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2008, sub an 900 reprezentînd titlul aurului
Revers: stema orașului Tighina din timpul ocupației țariste a Basarabiei, inscripția BENDERÎ (cu litere chirilice) însemnînd BENDER (numele turcesc al Tighinei), trei ornamente și o bandă cu anul 1408

Tiraj: 100 exemplare

Imaginile monedei de aur de mai sus sînt prezente pe Romanian coins / Monede românești grație amabilității domnului Vladimir Kozin, proprietar al magazinului on-line http://banknotes-stamp.ucoz.ru/.


Moneda reprezintă stema orașului Tighina (Bender) din perioada ocupației țariste a Basarabiei, facînd parte dintr-o serie de monede cu steme de orașe. În aceeași serie se află monedele de argint cu stema orașelor Tiraspol, Tighina, Grigoriopol și Rîbnița, aflate în Transnistria propriu-zisă. În afara orașului Grigoriopol, toate celelalte beneficiază, pe lîngă moneda de argint, și de o variantă în aur.


Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!