Înapoi
3 ruble 2007 - stema orașului Tiraspol
Înainte
21 mm diametru, 8 g, aur 90%, margine netedă
Avers: valoarea nominală 3 RUBLIA, stema autoproclamatei republici transnistrene (cu secera și ciocanul), inscripția · PRIDNESTROVSKII RESPUBLIKANSKII BANK · (cu litere chirilice) însemnînd BANCA REPUBLICANĂ [TRANS] NISTREANĂ, anul 2007, dedesubt 900 reprezentînd titlul aurului
Revers: stema orașului Tiraspol din timpul Imperiului Țarist, inscripția TIRASPOL (cu litere chirilice), trei ornamente și o bandă cu anul 1792, anul fondării orașului

Tiraj: 100 exemplare

Moneda face parte dintr-o serie de monede cu steme de orașe. Din această serie fac parte monedele de argint cu stemele orașelor Tighina, Tiraspol, Grigoriopol și Rîbnița, ultimele trei aflate în Transnistria propriu-zisă.

Există și variante de aur ale pieselor de argint (mai puțin pentru Grigoriopol). Pe site pot fi văzute și piesele de 3 ruble de aur cu stemele orașelor Tighina și Rîbnița.


Aceasta este o monedă emisă de Transnistria. Deoarece doar puține se știu în România asupra Transnistriei, a ce a fost înainte și a ce este astăzi, am considerat utile pe site și cîteva informații privind problema transnistreană. Apăsați pe legăturile de mai jos pentru a vă clarifica eventuale nelămuriri.


Transnistria înainte și acum | Monedele Transnistriei

Pentru mai multe informații citiți secțiunea Istoria modernă și contemporană din pagina Scurtă și pe înțeles istorie a românilor și a României .


De ce monede transnistrene în Romanian Coins?

Deoarece monede transnistrene se află în buzunarele multor băștinași români, totodată vorbitori de română, fiind folosite ca valută de schimb pe propriul teritoriul național.


Înapoi la pagina de selecție!